• Elke dag recente schilderijen
  • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
  • Met zorg geselecteerde aanbieders

Hoe koop je kunst ? – Schilderij koopgids

Overweeg je om een schilderij te kopen?

Het kopen van kunst kan een zeer complex en uitputtend proces zijn, dat veel tijd vraagt aan onderzoek, studie, vergelijken en selecteren. Met zo veel verscheidenheid in stijlen, maten, mediums en kleuren kan het soms erg moeilijk zijn om te beslissen welk schilderij je wilt kopen.

Ben je op zoek naar schilderijen om je huis, kantoor of bedrijf te versieren, dan is dit artikel voor jou. Een kunstverzamelaar kan kiezen voor een andere aanpak.

Bij het proces van het zoeken naar het selecteren naar het kopen zullen deze fundamentele vragen je helpen het perfecte schilderij te vinden.

Wat is je favoriete schilderstijl en Medium?

De sleutel is het definiëren van wat je wilt. Populaire schilderstijlen zijn: abstracte kunst, impressionisme, realisme, expressionisme en surrealisme. Enkele media zijn: olie-, acryl, gouache en aquarel. Als je meer volledige informatie wil, kun je zoeken naar schilderstijlen en media op Google.com, Yahoo.com of andere bronnen.

Ben je op zoek naar een origineel schilderij of een Print?

Een origineel schilderij heeft meestal structurele penseelstreken, rijke en levendige kleuren, en bovendien ziet, voelt en ruikt het naar een origineel. Het heeft meestal een ruw oppervlak en oneffen verf op de zijkanten van het opgespannen doek. Het kopen van een origineel kunstwerk is een prachtige ervaring en een investeringsmogelijkheid.

Een Print is een kopie van het originele schilderij. Het is ook bekend als een reproductie, maar het heeft meestal een plat beeld en mist de echte kleur en de essentie van een origineel beeldend kunstwerk. Het heeft over het algemeen zelfs randen waar de koper doorgaans niet kijkt. Als je een ount matrix patroon ziet, hetzelfde patroon dat je in tijdschriften of boeken vindt, is het waarschijnlijk een kopie. Sommige Giclee prints zijn zeer goed gedaan, kan met de hand ondertekend zijn en deze zijn zeer moeilijk te onderscheiden van het origineel.

Wil je een kunstwerk dat past bij je huidige interieur?

Kijk eens rond naar uw meubels, wandkleur, tapijten, lampen, gordijnen, etc. en kies de kleuren die je wilt in het schilderij. Meet ook de ruimte waar het schilderij zal worden geplaatst. Met deze informatie is je zoekopdracht gemakkelijker en sneller.

Moderne Kunst!

Hoeveel ben je bereid te besteden?

Stel een begroting op en houdt rekening met de kosten van het frame. Soms kan het frame erg duur zijn. Schilderijen op Gallery Wrapped Doeken hebben meestal geschilderde randen en hoeven geen frame, dat bespaart jou geld en het voegt een eigentijdse uitstraling aan je kamer toe.

Wil je liever kunstgalleries bezoeken of schilderijen online kopen?
Een bezoek aan galleries kunnen leuk zijn en je kunt zelf het kunstwerk met eigen ogen zien het. Het kan echter wel tijdrovend zijn. Online kun je meer variatie vinden en een aantal kunstenaars zullen zelfs schilderijen herscheppen die reeds verkocht zijn (kunst in opdracht).

Hoe betrouwbaar is de kunsthandelaar, de kunstgallerie of de kunstenaar?

Oplichting en verkeerde voorstellingen maken deel uit van de kunsthandel. Doe wat onderzoek over de kunsthandelaar, gallerie of kunstenaar alvorens het kopen. Als je een origineel schilderij koopt, zorg dan dat het echt een origineel is en geen reproductie.

Wat zijn de verzend- en administratiekosten en het terugkeerbeleid?

Inzicht in de verzendkosten en het terugkeerbeleid is erg belangrijk. Verzekering en tracking nummer of aflevering bevestiging zijn van essentieel belang voor het bewijs van verzending. Je moet ook in staat zijn om contact met de verkoper op te nemen in het geval je een vraag of probleem hebt met het schilderij.

Zit er een Certificaat van Echtheid bij?

Het Certificaat van Echtheid geeft zekerheid en controleert de authenticiteit van het schilderij dat je hebt gekocht. Hoewel een Certificaat van Echtheid niet nodig is om te bewijzen dat het schilderij origineel is, is het raadzaam om te vragen of het erbij wordt geleverd. Zorg er ook voor het Certificaat legitiem is en komt van de artiest of een gekwalificeerde handelaar, agent, gallerie, etc.

Hoe worden je persoonlijke gegevens beschermd?

Zoek meer informatie over het privacybeleid en zorg ervoor dat je persoonlijke gegevens, waaronder creditcards/bankpassen en bankgegevens veilig zijn.

Hoe neem je contact op met je verkoper?

Elke website waar je online kunst kunt kopen, moet een contact link, telefoonnummer of andere manier hebben om contact op te kunnen nemen met de verkoper. Dus als je een vraag of probleem hebt met het schilderij, moet je meteen contact met hen opnemen.

“Old Country” schilderij

Het bezitten van een kunstwerk kan een fantastische ervaring zijn. Kunst brengt harmonie, glamour en verfijning in elke kamer. Het heeft de mogelijkheid om elke ruimte te verfraaien en gevoelens en emoties door te geven aan een toeschouwer en alle aandacht vast te houden.

Op www.carmenguedez.com, een abstracte kunstgallerie, vindt je 100% handgemaakte originele kunstwerken. Alle schilderijen hebben een certificaat van echtheid, zijn met de hand getekend en versierd met het officiële logo en een notificatie nummer van originele kunst. De prijzen zijn concurrerend en de online transactie is gemakkelijk en veilig. Scheepvaart is snel en de klantenservice is uitstekend.