• Elke dag recente schilderijen
  • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
  • Met zorg geselecteerde aanbieders

Mont Blanc massief zonsopkomst

120 x 75 cm canvas
In diverse afmetingen verkrijgbaar

€ 183
Bestel nu

Handgeschilderd schilderij Landschappen

100 x 50 cm
Prachtig handgeschilderd olieverf schilderij

€ 119.95
Bestel nu

Hills of Tuscany I

91 X 61 cm kunstdruk
Landschap schilderij met bloemenveld

€ 44
Bestel nu

Sunset

75 x 50 cm canvas
Canvas schilderij met mooie zonsondergang

€ 78
Bestel nu

A Path for Everyone

75 x 50 cm canvas
Verkrijgbaar in diverse afmetingen en materialen

€ 121
Bestel nu

Landschap schilderij

Ode aan de natuur

Houdt u ervan om te verdwalen in een schilderij en iedere keer als u het bekijkt weer nieuwe details te ontdekken? Dan is een landschap schilderij een goede aanrader voor u! Een Landschap schilderijen toont allerlei verschillende aspecten en voorstellingen van de natuur die zich om ons heen bevindt. De natuur is veranderlijk en per gebied ook heel erg verschillend. Geen enkel landschap schilderij is identiek aan een ander. Toch zijn er kleine aspecten die bij elk landschapsschilderij wel aan bod komen. Zo bevatten landschap schilderijen altijd een horizon om perspectief aan te geven en wordt de lucht vrijwel altijd afgebeeld. Het weer is namelijk erg tekenend voor het karakter dat het schilderij moet uitstralen. Schijnt de zon? Dan komt het schilderij een stuk vrolijker over dan wanneer er regen is afgebeeld.

Landschap schilderij vroeger

In de 15e eeuw werd landschap schilderkunst een apart genre. In de natuurlijke omgeving werden menselijke activiteiten afgebeeld met een religieus onderwerp. Natuur was een van God’s grootste scheppingen en moest daarom geëerd worden. Nu gaan schilders veel vrijer om met het onderwerp ‘landschappen’, de religieuze taferelen zijn geen verplicht onderdeel van de landschappen meer. De hedendaagse landschap schilderijen richten zich vaak niet op de groene natuur, maar om de menselijke aanpassingen aan de natuur. Er wordt veel gewerkt met de herkenbare skyline van een stad of met bekende bouwwerken die goed en herkenbaar afsteken tegen de horizon.

Landschap schilderij : culturen

De wereld bestaan uit heel veel verschillende gebieden met allerlei verschillende culturen die het landschap kleuren. We kennen ons eigen Hollandse vlakke landschap met weilanden en hier en daar een koe, de Amerikaanse hoge flats en drukke straten, de Afrikaanse savanne met jagende wilde dieren en de Aziatische cultuur met de kruldaken en rijstvelden. Ieder verschillend gebied wekt weer andere gevoelens bij iemand op. Misschien heeft u hele leuke herinneringen aan een safari vakantie in Afrika of deed u geweldige ontdekkingen in Amerika. Het is geweldig om zo’n herinnering in een schilderij vast te leggen.

Als u van plan bent om een schilderij te kopen van een landschap, ga dan goed bij uzelf na wat u mooi vindt aan de natuur. Welke aspecten zou u graag terug zien in uw kamer? Wilt u wegdromen bij bossen, kabbelende beekjes en rivieren? Of wilde avonturen beleven in het oerwoud of tussen de wilde dieren in Afrika? Misschien bent u meer een stadstype die alle grote bouwwerken in de verschillende steden wilt ontdekken? Schilderijen XL helpt u bij het vinden van het perfecte onderwerp voor uw landschapsschilderij.