• Elke dag recente schilderijen
  • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
  • Met zorg geselecteerde aanbieders

Kiss Icelandic horses

75 x 50 cm paarden canvas

€ 96
Bestel nu

Golden beauty's

55 x 40 cm, prachtig canvas met paarden

€ 80
Bestel nu

E'Talon

121 x 80 cm kunstdruk met paarden opdruk

€ 99
Bestel nu

Stallion II

60 x 80 cm kunstdruk met paarden opdruk

€ 38
Bestel nu

Ghost horses

80 x 50 cm, verkrijgbaar op canvas, aluminium, Xpozer of fotoprint

€ 97
Bestel nu

Paardenschilderijen

Kracht en gratie in één

Galopperend over de weide met wapperende manen in de wind: Paarden zijn prachtige en erg geliefde dieren. Vroeger werden de dieren vooral gebruikt voor hun kracht bij het verplaatsen van spullen of het bewerken van het land. Tegenwoordig zijn paarden gewilde rijdieren en voor sommigen een geweldig huisdier. Veel vrouwen beoefenen de sport van het paardrijden, maar een paard is niet zomaar een dier dat alleen met vrouwen moet worden geassocieerd. Een paard straalt namelijk veel verschillende dingen uit, die veel mensen aanspreken, zowel vrouwen als mannen. En dat is nu ook juist de reden waarom paardenschilderijen zo geliefd zijn. Wat straalt een paardenschilderij uit? Wat is het gevoel achter paardenschilderijen?

Een paard is een edel dier. Zij bezit over een enorme kracht en straalt dat ook echt uit. U kunt dat goed zien aan de enorm gespierde benen en het gespierde lichaam. Op paardenschilderijen waar een galopperend paard is afgebeeld, kunt u de spieren vaak zien zitten en komt de kracht van het dier ontzettend goed naar voren. Een galopperend paard staat ook voor vrijheid en het openbreken, jezelf laten zien. Naast deze krachtige en vrije uitstraling is een paard ook gracieus en sierlijk. Paarden hebben een glanzende vacht en een prachtig sierlijke vorm lichaam. Op paardenschilderijen wordt er dan ook veel aandacht besteed aan de vacht, de kleur en de ronde lijnen van het paard. Een paardenschilderij met veel details is een prachtige aanwinst voor in uw huis, zowel een krachtig galopperend als een gracieus stilstaand paard of alleen een afbeelding van het hoofd.

Nog een belangrijk aspect waarom mensen dol zijn op paarden, is dat paarden ontzettend vriendelijke dieren zijn. Men ziet een paard snel als een vriend. Net als bij honden, kunnen mensen een band opbouwen met een paard dat zal veranderen in een hechte vriendschap. Een kalm paard straalt deze vriendschappelijkheid echt uit. Een aantal paarden en hun vriendschappen met mensen zijn erg bekend. We kennen allemaal Bonfire van Anky van Grunsven. Dit dressuur duo had een band samen dat iedereen kon merken. Pipi Langkous, uit de boeken van Astrid Lindgren, had een paard dat Witje heette en meeging op bijna elk avontuur dat Pipi beleefde. En een van de bekendste en vriendelijkste paarden is Amerigo, het paard van Sinterklaas dat in weer en wind over de daken galoppeert om kinderen cadeautjes te brengen.

Kracht en gratie in één is een geweldige combi dat voor een geweldig effect zorgt op het schilderdoek. Haal daarom nu nog uw eigen paardenschilderij in huis en bekijk het grote assortiment op Schilderijen XL!