• Elke dag recente schilderijen
  • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
  • Met zorg geselecteerde aanbieders

Afrikaans schilderij - 2 delig

110 x 55 cm
Handgeschilderd in Afrikaanse stijl.

€ 124.95
Bestel nu

Tanzaniaanse olifant

95 x 70 cm
Canvasdoek, in diverse afmetingen.

€ 123
Bestel nu

Afrikaanse zonsondergang

85 x 50 cm
Verkrijg baar op canvas, aluminium en Xpozer.

€ 80
Bestel nu

Afrikaans 2 luik

110 x 55 cm
2 delig Afrikaans schilderij

€ 124.95
Bestel nu

Handgeschilderd schilderij Afrika

90 x 90 cm
3 luik in Afrikaanse stijl

€ 112.95
Bestel nu

Afrikaanse schilderijen

De kracht van Afrikaanse schilderijen

Afrika is het op één na grootste continent hier op aarde en heeft verschillende bevolkingsgroepen die alemaal eigen kenmerken dragen. De Afrikaanse kunst is vaak gebaseerd op deze originele roots. Toch zijn er ook een aantal aspecten die Afrikaanse schilderijen in het algemeen erg herkenbaar maken. Deze aspecten zorgen ervoor dat het schilderij een pure kracht uitstraalt en u laat voelen alsof u echt in Afrika bent. Het gras van de Savanne onder uw voeten, de geur van wildernis om u heen, u kunt Afrika bijna proeven!

Kleurgebruik

Het duidelijkste aspect waaraan u het snelst Afrikaanse schilderijen herkent, is het opmerkelijke kleurgebruik. Afrikaanse kunst bevat vrijwel altijd als achtergrondkleuren rood, oranje, geel en bruin. Dit zijn warme kleuren die de meeste mensen direct met Afrika associëren. De kleuren symboliseren de warmte van de zon die daar altijd schijnt. Als u naar een Afrikaans schilderij kijkt, kunt u de zonstralen bijna voelen op uw huid. Over deze warme achtergrondkleuren wordt vaak een voorstelling afgebeeld in het donkerbruin of zwart. Deze kleuren contrasteren met de achtergrond en zo is er duidelijk te zien wat de kunstenaar wil afbeelden. De kleuren van menselijke kleding zijn fel en afwijkend afgebeeld. Dit geeft zowel een contrast met de warme rood-achtige tinten, als met de zwarte contouren van de afbeeldingen. Afrikaanse kunstenaars zijn altijd op zoek naar verschillende contrasten in hun schilerijen.

Afbeeldingen

Afrikaanse kunstenaars geven u graag een beeld van hun thuisland. Zo kennen we de prachtige rode horizons en de Savannes met het lange gras en hier en daar een boom die de horizon breekt. Of de weerspiegeling van de felle zon in een grote drinkpoel waar verschillende dieren hun dorst lessen. De meest voorkomende dieren op Afrikaanse schilderijen zijn: olifanten, giraffen, leeuwen en zeebra’s. Dieren hebben in de Afrikaanse cultuur allemaal een diepere betekenis betekenis. Zo staat de olifant voor geluk en succes, de giraffe voor elegantie, de leeuw voor een sterke persoonlijkheid en de zebra staat voor eenheid.Ook mensen worden regelmatig afgebeeld. Dit gebeurt vaak in simpele vormen zonder veel detail. Afrikaanse kunst bestond vroeger namelijk vooral uit beeldhouwwerken en maskers, waar men weinig detail op aanbracht, omdat dat vrij lastig ging. Dit element is toen opgepakt in de schilderkunst. Realisme is in de Afrikaanse kunst een bijzaak, de schilderijen moeten een idee meegeven van de wereld. Men moet de diepere betekenis achter het schilderij ontdekken (zoals het herkennen van de vrschillende betekenissen van de afgebeelde dieren). Met de simpelere vormen willen de Afrikaanse kunstenaars ook dichter bij de oorspronkelijke natuur en de aarde blijven. Dit zorgt ervoor dat de oervormen werden opgenomen in de kunst. Er wordt veel gebruik gemaakt van ronde, natuurlijke vormen en sierlijke afwerkingen.

Proef nu de sferen van het zonnige Afrika bij Schilderijen XL en vindt het Afrikaanse schilderij dat bij u past!