• Elke dag recente schilderijen
  • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
  • Met zorg geselecteerde aanbieders

Kleurrijke schilderijen

Kleur is een essentieel onderdeel van een schilderij. Kleur zegt een hoop over het karakter van het kunstwerk en de compositie. Kiest de kunstenaar voor zwart-wit of voor een kleurenschildering? En als het een kleurenschildering wordt, welke kleuren gaat hij dan gebruiken? Op welke manier worden de kleuren gebruikt? Deze keuzes die de kunstenaar maakt zijn essentieel voor de sfeer die het schilderij uitstraalt. Als u nu een kunstwerk wilt kiezen uit de enorme hoeveelheid aan kleurrijke schilderijen die er te vinden zijn, waar moet u dan vooral op letten?

Kleur kan veel aandacht naar zich toetrekken.

U moet niet bang zijn om op te vallen als u een kleurrijk schilderij koopt. Het gebruik van veel verschillende en fellere kleuren springen heel erg in het oog en zullen door iedereen worden opgemerkt. Kleurrijke schilderijen bezitten veel meer de kracht om de sfeer in een kamer te beïnvloeden dan zwart-wit schilderijen. Daarom moet u bij het uitzoeken van zo’n schilderij goed nadenken over wat u koopt. Ook omdat het schilderij duidelijker aanwezig is, moet u oppassen dat u geen kunstwerk koopt waar u over een maand alweer op bent uitgekeken. Neem de tijd voor het uitzoeken van het juiste kleurgebruik.

Kleur kan vloeken met uw interieur.

Niet alleen moet u kijken naar de kleuren die u mooi vindt in een schilderij. Het schilderij moet ook een beetje overeenkomen met het interieur in de kamer waar u het schilderij wilt plaatsen. Veel mensen vinden het namelijk mooi als kunst en interieur met elkaar matchen. U kunt ook expres voor een schilderij kiezen dat buiten de boot valt op kleurgebied, maar waar u erg voor moet oppassen is dat kleuren niet met elkaar gaan vloeken. Sommige kleuren passen nu eenmaal beter bij elkaar dan anderen. En sommige kleuren kunnen gewoon niet bij elkaar gezien worden. Zo kan rood op een schilderij een heel ander soort rood zijn als bijvoorbeeld op uw muur zit. Houd hier dus goed rekening mee!

Kleur kan iets specifiek de aandacht geven.

Met kleur worden vaak specifieke delen onder de aandacht gebracht. Bedenk van te voren dus waar u het accent op wilt leggen in uw kleurrijke schilderij. Is het iets op de voorgrond of juist iets wat zich op de achtergrond afspeelt? Bekijk het schilderij eerst goed en bepaal voor uzelf waar de aandacht op valt. Maar bedenk vooral of u het ook belangrijk vindt dat op dat specifieke aspect de aandacht valt.

Kleur kan vrolijkheid en gezelligheid in huis halen.

Kleurrijke schilderijen zijn geen grijze muizen. Ze beïnvloeden de sfeer in uw huis en wel op een positieve manier. Veel kleur geeft een schilderij vaak iets vrolijks en gezelligs mee. Dit zal het werk dan ook met alle openheid uitstralen in uw huis. Veel kleur zorgt voor visuele opvulling van de kamer en dat zorgt ervoor dat een kamer er snel knus uitziet. Het zal fijn zijn om in de kamer aanwezig te zijn door al deze positieve energie waar de kleuren voor zorgen.