• Elke dag recente schilderijen
  • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
  • Met zorg geselecteerde aanbieders

African Arche I

100 x 50 cm
Kunstdruk - Ideaal voor inlijsten

€ 38
Bestel nu

Behind the mirror

Canvas 70 x 50 cm
Diverse afmetingen verkrijgbaar

€ 144
Bestel nu

Look at me

Canvas 105 x 75 cm.
Shop dit canvas in verschillende afmetingen

€ 157
Bestel nu

Abstract schilderij 1 delig

100 x 50 cm
handgeschilderd olieverf schilderij

€ 132.95
Bestel nu

Handgeschilderd abstract schilderij

70 x 55 cm

€ 104.95
Bestel nu

Abstracte schilderijen

Abstracte kunst: Hoe en wat?

Explosieve kleuren of juist subtiele tinten, lijnen, strepen, vlekken, vegen… Abstracte kunst herken je zo. Het begríjpen van abstracte schilderijen is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt. Hoe simpel de composities er vaak uitzien, de ideeën achter abstracte kunst zijn vaak heel complex. Wat is nu de kracht van een abstract schilderij en wat is het doel ervan?

Het begon allemaal in de 20e eeuw, toen de kunst-sector toe was aan een verandering. Een groep kunstenaars ging zich afzetten tegen de traditionele Europese kunst. Kunst moest in de 20e eeuw per definitie mooi zijn en perfectie uitstralen. Dit was uitert belangrijk. Men moest over het talent bezitten om de natuur zo nauwkeurig mogelijk na te kunnen bootsen. Dit beeld veranderde echter drastisch met de komst van het abstract expressionisme. Deze stroming richt zich niet op de voorstelling van het schilderij, maar juist op het maken ervan en de gedachte die erachter schuil gaat.

Schilderijen online kopen

Gevoel en emotie, dat zijn de hoofdonderwerpen van abstracte kunst. Kunstenaars zochten naar manieren om hun innerlijk bloot te leggen. Als je abstracte kunst bekijkt, is het minder belangrijk wat jij van de visuele uitwerking vindt, het gaat er meer om wat het schilderij met je doet. Welke gevoelens en emoties komen er in je op als je dit kunstwerk bekijkt? Wat doet het werk nu met je?Wat brengt het op jou over?

Het abstract expressionisme gebruikt vormen, kleuren en lijnen om te communiceren met de toeschouwer. Vertrouwde vormen moeten losgelaten worden, zodat we de wereld om ons heen versimpelen. We kunnen bijna spreken van “vormspraak” in plaats van beeldspraak. De vormen en kleuren moeten de emoties en gedachten van de kunstenaar tot uiting brengen. Maar dat is niet het enige doel van abstracte kunst. Naast de uiteindelijke compositie van een abstract schilderij, richt de kunstenaar zich ook op het maakproces. Het maken van abstracte schilderijen fungeert vaak als creatieve therapie om gevoelens te uiten en het is een vorm van meditatie. Veel abstracte kunstenaars zijn zich er op het moment zelf niet van bewust waar ze mee bezig zijn! Ze verkeren dan in een soort trance. Dus niet alleen het resultaat van abstracte kunst, maar ook de weg er naartoe is belangrijk.

Abstracte kunst wordt door zijn dubbele functie steeds meer populair. Het heeft een doel voor de kunstenaar én voor de toeschouwer. Deze vorm van kunst maakt het echter wel lastiger om het perfecte werk uit te zoeken dat bij jou past. Als je van plan bent abstracte schilderijen te kopen, moet je goed de tijd nemen en je helemaal openstellen voor de werken. Abstracte kunst is namelijk een persoonlijke kwestie.