• Elke dag recente schilderijen
 • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
 • Met zorg geselecteerde aanbieders

African Arche I

100 x 50 cm
Kunstdruk - Ideaal voor inlijsten

€ 38
Bestel nu

Behind the mirror

Canvas 70 x 50 cm
Diverse afmetingen verkrijgbaar

€ 144
Bestel nu

Look at me

Canvas 105 x 75 cm.
Shop dit canvas in verschillende afmetingen

€ 157
Bestel nu

Abstract schilderij 1 delig

100 x 50 cm
handgeschilderd olieverf schilderij

€ 132.95
Bestel nu

Handgeschilderd abstract schilderij

70 x 55 cm

€ 104.95
Bestel nu

Abstracte schilderijen

Wat zijn abstracte schilderijen?

Abstracte schilderijen zijn kunstwerken die geen duidelijke voorstelling of herkenbare objecten uit de realiteit afbeelden. In plaats daarvan gebruiken ze vormen, lijnen, kleuren en texturen om een ​​compositie te creëren die zich concentreert op de emotionele of visuele effecten van deze elementen. In tegenstelling tot figuratieve schilderijen, waarin de kunstenaar probeert een herkenbaar onderwerp zo realistisch mogelijk weer te geven, kan een abstract schilderij een breed scala aan onderwerpen behandelen of helemaal geen onderwerp hebben. Abstracte kunstenaars richten zich vaak op het creëren van een gevoel, stemming of emotie door middel van kleur, compositie en textuur. De abstracte kunstbeweging ontstond in het begin van de 20e eeuw en had verschillende invloedrijke kunstenaars zoals Wassily Kandinsky, Kazimir Malevich, Piet Mondriaan en Jackson Pollock. Tegenwoordig zijn abstracte schilderijen nog steeds populair en worden ze vaak gebruikt als decoratieve kunst in huizen, kantoren en openbare ruimtes.

Waar koop ik abstracte schilderijen in Nederland?

Er zijn veel galerieën, kunstbeurzen en online winkels waar je abstracte schilderijen kunt kopen in Nederland. Hier zijn enkele suggesties:
 1. Galerieën: Bezoek galerieën in steden zoals Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Veel galerieën richten zich op hedendaagse kunst en hebben een goede selectie van abstracte schilderijen. Enkele voorbeelden zijn Galerie Fons Welters, Galerie Ron Mandos, Galerie Roger Katwijk en Galerie Ramakers.
 2. Kunstbeurzen: Bezoek kunstbeurzen in Nederland, zoals de Affordable Art Fair Amsterdam, PAN Amsterdam en Art Rotterdam. Deze beurzen bieden een breed scala aan kunstwerken, waaronder abstracte schilderijen.
 3. Online winkels: Er zijn verschillende online winkels die abstracte schilderijen verkopen, zoals Kunstvoorjou.nl, KunstKoning.nl, Artbol.nl en Werk aan de Muur. Deze websites bieden een breed scala aan kunstwerken van verschillende kunstenaars.

Hoe onderhoud je een abstract schilderij?

Het onderhoud van een abstract schilderij is afhankelijk van het materiaal waarvan het schilderij is gemaakt. Hieronder volgen enkele algemene tips voor het onderhouden van een abstract schilderij:
 1. Plaats het schilderij op een droge en stabiele plaats. Vermijd plaatsen waar het kan worden blootgesteld aan vocht, direct zonlicht of temperatuurschommelingen.
 2. Vermijd het aanraken van het schilderij met uw handen. Het olie- en vuil op uw handen kan schade aan de verf veroorzaken. Draag katoenen handschoenen als u het schilderij moet aanraken.
 3. Maak het schilderij niet schoon met water of chemicaliën. Gebruik in plaats daarvan een zachte, droge en pluisvrije doek om stof en vuil voorzichtig af te vegen.
 4. Inspecteer het schilderij regelmatig op scheuren, deuken of andere schade. Als er schade is, raadpleeg dan een professionele restaurateur.
 5. Hang het schilderij niet op plaatsen waar het kan worden blootgesteld aan rook, stof of dampen.
Als het schilderij bijvoorbeeld is gemaakt met olieverf op canvas, dan kan het nodig zijn om het af en toe te laten schoonmaken door een professionele kunstreiniger. Als het schilderij is gemaakt met andere materialen, zoals acrylverf op plexiglas, raadpleeg dan de aanbevelingen van de fabrikant voor het onderhoud. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met een professionele kunstrestaurateur als u vragen heeft over het onderhoud van uw abstracte schilderij.

Wat zijn bekende abstracte schilderijen?

Er zijn vele beroemde abstracte schilderijen uit verschillende perioden en stijlen van de moderne kunst. Hieronder volgen enkele voorbeelden van bekende abstracte schilderijen:
 1. “Compositie VIII” van Wassily Kandinsky (1923): Dit is een van de belangrijkste werken van Kandinsky en het toont zijn kenmerkende gebruik van kleur en geometrische vormen.
 2. “Broadway Boogie Woogie” van Piet Mondriaan (1942-1943): Dit is een van Mondriaans laatste werken en het combineert zijn kenmerkende rechthoekige vormen met gekleurde vlakken die doen denken aan de lichten van New York City.
 3. “No. 61 (Rust and Blue)” van Mark Rothko (1953): Dit schilderij is een voorbeeld van Rothko’s kenmerkende stijl van grote, kleurrijke vlakken die emoties oproepen.
 4. “Black and White” van Kazimir Malevich (1915): Dit is een vroeg voorbeeld van het suprematisme, een abstracte stijl die gericht is op het gebruik van geometrische vormen.
 5. “Number 1A” van Jackson Pollock (1948): Dit schilderij is een voorbeeld van Pollocks actieschilderen, waarbij hij verf op het doek druppelde en slingerde om een ​​spontane compositie te creëren.
Andere beroemde abstracte schilders zijn onder meer Joan Miró, Robert Motherwell, Agnes Martin, Cy Twombly en Willem de Kooning.