• Elke dag recente schilderijen
  • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
  • Met zorg geselecteerde aanbieders

Kinderschilderijen

Verwacht u binnenkort een kleine en bent u de babykamer aan het inrichten? Of wilt u gewoon de slaapkamer van uw kind opvrolijken? Verblijd uw kind dan met leuke kinderschilderijen. Het is alleen moeilijk om een schilderij voor in de kinderkamer uit te kiezen, omdat een baby/kind nog niet zelf kan aangeven wat het nu een mooi schilderij vindt. Hieronder vindt u verschillende aspecten die u in uw achterhoofd kunt houden bij het uitzoeken. Ga op zoektocht en laat schilderijen uw baby- of kinderkamer versieren!

Kinderschilderijen met simpele vormen

Baby’s en kinderen leren heel veel van hun omgeving. Daarom is het belangrijk dat ze vormen op schilderijen in de kinderkamer kunnen herkennen. Zoek daarom kinderschilderijen met duidelijke vormen zoals cirkels, ovalen, vierkanten of driehoeken. Als u een schilderij met een voorwerp kiest zoals een stoel of een huis, zorg er dan voor dat deze afbeeldingen niet te ingewikkeld in elkaar zitten. Schilderijen speciaal voor kinderen bestaan daarom vrij vaak uit afbeeldingen die opgebouwd zijn uit allemaal verschillende simpelere vormen. Zo kan het kind de vormen leren herkennen, maar ook de voorwerpen die de simpelere vormen samen creëren.

Kinderschilderijen met dieren

Kinderen zijn verzot op dieren! Ieder kind heeft wel een speciaal lievelingsdier. Probeer bij uw kind te peilen welk dier dit is en probeer een mooi schilderij te vinden dat het lievelingsdier afbeeldt. Daar zal uw kind helemaal blij mee zijn. Of als uw kind een knuffel heeft in de vorm van een dier, dan kunt u ook daar een schilderij van zoeken, dat zal uw kind zeker herkennen. Ook kinderschilderijen met dieren erop zorgen ervoor dat baby’s en kinderen veel leren. Zo leren ze bijvoorbeeld al vroeg dat een olifant een lange slurf heeft en een giraffe een lange nek. Kinderen leren dieren herkennen zonder dat ze ze in het echt al een keer gezien hebben.

Kinderschilderijen met vrolijke en warme kleuren

Als kinderen en vooral baby’s ergens gevoelig voor zijn, dan is het voor verschillende kleuren. Een kinderschilderij met veel verschillende felle kleuren erop zal zeker de aandacht van uw baby of kind opeisen. De kleuren op het schilderij zal uw kind dan gaan herkennen op andere voorwerpen, en dat is weer een zeldzaam leermoment.

Laat het schilderij een verhaal vertellen

Heeft uw kind een favoriet verhaal dat u vertelt voor het slapen gaan? Zoek dan een schilderij voor op de kinderkamer met die de hoofdpersoon van dit verhaal symboliseert. Dit helpt uw kind bij het visualiseren van het vertelde verhaal. U kunt het ook omdraaien een een leuk schilderij zoeken waar u een mooi verhaal bij kunt vertellen. De keuze is geheel aan u.