• Elke dag recente schilderijen
  • Ruim assortiment kunst voor aan de muur
  • Met zorg geselecteerde aanbieders

Hoofd van een stenen Buddha

85 x 80 cm
Canvas schilderij met Boeddha opdruk

€ 127
Bestel nu

Boeddha beeld bij zonsondergang

75 x 50 cm
Prachtig canvas, tevens verkrijgbaar op ander materiaal

€ 80
Bestel nu

Boeddha met inspirerende tekst

75 x 50 cm
Canvas met boeddha opdruk en inspirerende tekst

€ 109
Bestel nu

Red buddha

60 x 45 cm
Boeddha schilderij, verkrijgbaar in diverse afmetingen

€ 67
Bestel nu

Duizend boeddha's

75 x 50 cm
Canvas doek met boedha's

€ 80
Bestel nu

Boeddha schilderijen

Rust in huis met Boeddha schilderijen

‘Boeddha’ is een titel die gegeven wordt aan iemand die volledige verlichting op eigen krachten heeft behaald. Een Boeddha beschikt over kalmte, innerlijke vrede en eenheid met de natuur. Boeddha schilderijen tonen vaak deze symbolen van pure en volledige verlichting, van kalmte en rust, van spirituele vrede. Deze eigenschappen komen samen in een symbool dat iedereen kent: het dikkende kale mannetje met de verschillende handgebaren. Veel mensen kopen een Boeddha schilderij omdat het symbool sympathie opwekt en rust verspreidt. Er is echter een klein detail waar op gelet moet worden als men Boeddha schilderijen koopt: de handpositie van de Boeddha. Boeddha kan op veel verschillende manieren afgebeeld staan en elke manier heeft een eigen betekenis. Wat wilt u dat het schilderij in uw huis uitstraalt? Aan welke betekenis hecht u de meeste waarden? Hieronder vindt u acht verschillende handposities en hun betekenissen:

1. Boeddha met beide handen over elkaar naar binnen gedraaid, voor het lichaam gehouden
Deze handpositie van de Boeddha staat voor vrede en het overdenken van zaken. Boeddha beschermt hiermee de gevoelige mensen en helpt hen om gevoel en verstand bij elkaar te brengen. Denk eerst na voordat je handelt.

2. Boeddha met rechterhand opgeheven, handpalm naar voren gedraaid met duim en wijsvinger naar elkaar
Deze houding is het symbool voor redeneren, onderwijzen en discussie. Deze houding wordt vaak in verband gebracht met de historische Boeddha. Als een schilderij Boeddha op deze manier afbeeldt, gaat het vaak om een van zijn wijze uitspraken. Boeddha wordt hier neergezet als een leraar van zijn geloofsovertuiging. Bij deze overtuiging gebruikte Boeddha redes en discussies om zijn woorden kracht bij te geven.

3. Boeddha met opgeheven rechterhand tot de hoogte van de borst, met de handpalm naar voren gedraaid
Dit is de positie van geruststelling. Boeddha is hier om u te beschermen tegen het kwade en slechte. Met deze handbeweging heft hij het menselijk lijden op. U zult met dit Boeddha schilderij beschermd zijn tegen leugens en rampspoed.

4. Boeddha met beide handen in elkaar gevouwen, liggend op schoot
Als u een Boeddha schilderij ziet met deze houding, moet u direct denken aan innerlijke rust en meditatie. Boeddha stimuleert hier de wijsheid en gedachten en biedt bescherming tegen invloed van anderen. Ook zal hij helpen bij grote veranderingen en vernieuwingen.

5. Boeddha met gekruisde handen voor de borst
Met dit handgebaar wijst Boeddha op vrede, communicatie en vergeving. U moet uw hart openstellen en vergeving toestaan. Maar pas wel op dat u niet op uw hart getrapt wordt. Deze Boeddha helpt u een balans vinden in uw vergevingsgezindheid. Met deze houding van de gekruisde handen voor de borst leert hij anderen vergeving en vrede toe te passen. Een hoofdelement in deze leer is communicatie, praat met elkaar.

6. Boeddha met rechterhand omlaag, vingers naar beneden en de handpalm naar voren gedraaid
Dit is de Boeddha van vrijgevigheid en zegen. Wees vrijgevig naar al je vrienden toe, maar zorg er ook voor dat je jezelf niet compleet overgeeft. Houdt de nodige afstand voor jezelf. Boeddha helpt u bij deze nodige afstandelijkheid. Ook zal hij u leren vrijgevig te zijn naar uw dierbaren.

7. Boeddha met rechterhand omlaag met de vingers naar beneden en de handpalm naar het lichaam gedraaid
Boeddha in deze houding symboliseert de aanraking met de aarde. Deze voorstelling geeft het moment weer in het leven van de Boeddha toen hij totale verlichting bereikte en de aarde vroeg om zijn getuige te zijn. Boeddha schilderijen die deze houding afbeelden stralen deze totale verlichting uit en helen u tot rust te komen en op zoek te gaan naar uw binnenste ziel.

8. Boeddha met twee handen voor de borst met de wijsvingers en duimtoppen tegen elkaar
Door deze beweging zet Boeddha het Wiel van de Leer in beweging. Dit geeft het begin weer van het traject dat de Boeddha af moet leggen tot hij de uiterste Verlichting bereikt. Boeddha’s in deze houding staan ook vaak symbool voor het centrum van het heelal. Het absolute middelpunt. Deze Boeddha schilderijen komen het mooist tot uiting als ze op een centrale plek in huis worden geplaatst.